Elazığ 1 Şubesi

GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim Bir Sen Elazığ 1 ve 2 No’lu Şubeleri olarak genişletilmiş il divan toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi’de katıldı.

ARAS: NE YAZIK Kİ YETERLİ GÖRMÜYORUZ Divan oluşturulmasının ardından konuşan Eğitim Bir Sen 2 No’lu şube başkanı Haluk Aras, “Üniversitelerde hizmete ve üretime katkı sunan idari personelinde, akademik personele sunulan Yükseköğretim Tazminatı, Geliştirme Ödeneği, Döner Sermaye gibi temel mali haklardan idari personelinde yararlanmasını istiyoruz. KYK’da çalışan sözleşmeli arkadaşlarımız var. Bununla alakalı genel merkezimiz sayesinde özlük haklarında bazı düzenlemeler yapıldı ancak bizler bunları ne yazık ki yeterli görmüyoruz. Bu arkadaşlarında 4A statüsüne alınmasını talep ediyoruz” diye kaydetti.

BAHŞİ: YOĞUN BİR TEMPOYLA İNŞALLAH YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ Eğitim Bir Sen olarak 2019 yılı içerisinde yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Sürekli faaliyet içinde bir sürece girdik. Komisyonlar oluşturuldu, basınla bir toplantı yapıldı. Geçen hafta bir anma töreni, bugün nasip olursa bu divan toplantımızı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki süreçte de “Okul Yöneticileri, Yönetici Okul” projemiz olacak. Genç Memur Sen’imizle birlikte startını verdiğimiz ve Salı günü inşallah lansman tanıtım toplantısını yapacağımız “Bir Bilenle Bilge Nesil” projemiz hayata geçecek inşallah. Kitap siparişleri verildi. Yoğun bir tempoyla inşallah yolumuza devam ediyoruz. Şu an hedefimiz 5 bin üye inşallah mayıs mutabakatını imzalamak” dedi.


SELVİ: ÖNEMLİ KATKILARI VERMEK MECBURİYETİNDEYİZ Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, insanca yaşamın herkesin hakkı olduğunu belirterek, “Her şey, bütün halkımızın talep ve istekleriyle veya onları kuşatacak bir kazanıma dönüşmesi için yapılması gerekir. Bir eğitim örgütüyüz. Elbette ki nesiller dünden aldığı birikimleri yeniden bir tecrübeye ihtiyaç duymadan, bilgiyle şekillendirerek, geleceğe nesillerini, gençlerini çocuklarını hazırlaması gerekir. Bunun içinde bir eğitim örgütü olarak ebetteki çocuklarımızın geleceğe olan eğitimine dair önemli katkıları vermek mecburiyetindeyiz” açıklamalarında bulundu.

SELVİ: MÜCADELE ETMEMİZ GEREK Latif Selvi, sendika olarak emek mücadelesini önemsediklerini kaydederek, “öğretilen katma değerden hakkımızı alabilmek için başvurabileceğimiz 3 tane mekanizma vardır. Bunlardan bir tanesi iş yerimizle düştüğümüz anlaşmazlıklarda ya da uğradığımız haksızlıklarda dezavantajlı durumuna düştüğümüz durumlarda yönetim kadrolarından bir çözüm isteriz. Eğer bunu çözümü üretemiyorsak müracaat edeceğimiz mekanizma hukuktur. Hakkımızı hukuk yoluyla ararız. Ancak oradan da arzu ettiğimiz neticeyi salamadığımızda çok değerli olan örgütlü mücadele gücümüzü ortaya koyarız. Ki bu yollar adil paylaşımın gerçekleştiği ve hepimiz için yaşanabilir bir dünyanın şekillenmesi, insanca yaşamın hayatımızda hepimiz için kıymetli hale gelmesi için mücadele etmemiz gerek”diye kaydetti.