Elazığ 1 Şubesi

TEMSİLCİLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK

                  Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şubesi olarak 05/12/2018 tarihinde temsilciler toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıda Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu şube başkanı İbrahim BAHŞİ açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında 6 Ekim 2018’de başlayan seçim sürecinin tam anlamıyla demokrasi şöleni içerisinde geçtiğini, üyelerimizin sendikamıza yakışan bir olgunlukla seçim sürecinde davrandığını, emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ederek konuşmasına başladı. İbrahim BAHŞİ ilimizdeki eğitim konularına değinerek seçim sürecinden sonra alanlara inerek üyelerimizle görüşmeye başladık ve hızlı bir şekilde tüm kurumlarımızı ve ilçelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Sorunları yerinde görüp çözüm için tüm gayretimizle çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

                 Sayın cumhurbaşkanımızın eğitim 2023 Vizyon Belgesini açıkladığı zaman eğitim çalışanlarına verdiği 3600 ek gösterge sözünün hayata geçirilmesi için biz de sendika olarak her platformda bu konuyu gündeme taşıyoruz. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.  

                Bir başka konu ise vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilmesi konusunda hükümetin enflasyon verilerini dikkate alarak tüm kamu görevlilerinin vergi yükünün altına ezilmesini önlemek adına vergi yükümlülüğünün % 15 sabit oranı üzerinden gerçekleşmesine imkân verecek düzenlemenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

                BAHŞİ, konuşmasında; Eğitim 2023 vizyon belgesinde açıklanan öğretmen meslek kanunun tüm eğitim paydaşlarının görüşünü alarak öğretmene destek kanunu olarak çıkmasının faydalı olacağını belirtti. Çıkarılacak olan kanunun beklentileri karşılamadığı bir durumda dağ fare doğurmuş olur ki bu tüm öğretmenleri karamsarlığa ve umutsuzluğa sürükleyecektir.

                İlimizde uzun zamandır Herhangi bir başarı belgesini verilmediği malumunuzdur. Sendika olarak marifet iltifata tabidir diyerek her platformda bunu dile getirdik ve sonunda en son ilimiz valisi ile görüştüğümüzde başarı belgelerinin imzada olduğunu ve en kısa sürede dağıtıma başlanacağı müjdesini buradan vermek istiyorum. Bu vesileyle sayın valimize gösterdiği bu hassasiyetten ötürü eğitim çalışanları adına teşekkür ediyoruz.