Elazığ 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen den Elazığ Her Yerde Okuyor? Kampanyasına Destek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Elazığ Her Yerde Okuyor” Kampanyasına bir destek de Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesinden geldi. Eğitim-Bir-Sen kampanyaya kitap desteğiyle katkıda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Elazığ Her Yerde Okuyor” Kampanyası büyüyerek devam ediyor. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma kültürünü geliştirmek,  çocukları ve aileleri kitapla buluşturmak, okuyan, okuduğunu anlayan, sorgulayan ve öğrendiklerini önce davranış sonra da bilinç haline dönüştüren, bilgili ve birikimli bir nesil yetiştirmek üzere başlatılan kampanyaya ilgi büyüyerek devam ediyor.

Kampanyaya bir destek de önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesinden geldi. Eğitim-Bir-Sen kampanyaya kitap desteğiyle katkıda bulunarak önemli bir toplumsal sorumluluk projesine imza atmış oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve yönetim kurulu üyeleri yanlarında getirdikleri kitapları öğrencilere dağıtmak üzere müdürlüğe teslim ettiler.

“BİR NESLİN YETİŞMESİNDE KİTAPLAR HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIMAKTADIR” Örnek davranışı nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesini ve Yönetim Kurulunu tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı açıklamada, “Okuyan, yorumlayan, bilgiyi bilince dönüştüren bir neslin yetişmesinde kitaplar hayati bir önem taşımaktadır. Okumanın bir kültür olduğunu, kitapların zihnin aynası olduğunu öğrencilerimize anlatmak, özümsetmek zorundayız. Hepimiz biliyoruz ki yaşadığımız çağ artık sanayi çağı değil, bilgi çağıdır. Bilgiden daha üstün, daha pahalı  ve daha kuvvetli hiçbir şey yok.


“KAMPANYAMIZ MEYVELERİNİ VEREREK DAHA DA BÜYÜYECEKTİR” Bizim çocuklarımızın ve ailelerimizin bu değerli hazineye ulaşırken biraz motivasyona ve teşvike ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Kampanyamız bu amaçla başladı ve İnşallah meyvelerini vererek daha da büyüyecektir. Ben kampanyamıza katkılarından dolayı  Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Sayın İbrahim Bahşi ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi de, “Kampanyanın başlatılmasından dolayı İl Müdürü Gürtürk ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BU KAMPANYAYA OMUZ VERMEYE KARAR VERDİK” Bahşi yaptığı açıklamada, “Yapılan çalışmalarda şu gerçeği gördük ki, çocuklarımız bırakın kitap okuma saatlerini, okulda geçirdikleri zamanın neredeyse iki katı fazlasını televizyon ve bilgisayar başında geçiriyorlar. Bu sonuç hepimiz için ürkütücü ve üzücüdür. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı bu kampanyanın başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Bu nedenle çorbada tuzumuz olsun diyerek bizlerde bu kampanyaya destek olmaya, omuz vermeye karar verdik. İnşallah kampanya olumlu meyvelerini orta vadede verecek ve büyüyerek devam edecektir” dedi. Konuşmaların ardından Müdür Gürtürk, kitapları teslim alarak programa katılan basın mensuplarına da imzalı kitap hediye etti.